Cijfers

0

jaar loopbaancoaching

+ 0

loopbaanklanten

0

locaties in Limburg

Onze klanten aan het woord

‘Ik ben tevreden dat ik uiteindelijk de stap naar loopbaanwijzer gezet heb. Ik haal terug voldoening uit mijn job, en heb ook andere opties achter de hand voor de toekomst. Door een beter zicht op mijn kwaliteiten, en welke aspecten voor mij belangrijk zijn in een job, kan ik hier bewuster mee omgaan. Ik ben meer zelfzeker in mijn keuzes van wat ik wel of niet wil doen. Zo kon ik in gesprek met mijn directie duidelijker verwoorden wat ik nodig had en wat er tegenviel in mijn job. Nu heb ik een andere functie, die veel beter aansluit bij mij en wat ik belangrijk vind.’

Sabien Janssen

‘Ik wil loopbaanwijzer bedanken voor de begeleiding. Ik heb mezelf leren kennen en ik durf nu ook te gaan voor de jobs die mij interesseren. Het ontbrak me vaak aan zelfvertrouwen maar nu durf ik zelfverzekerd te antwoorden en mezelf te verkopen. Een hele stap voor mij!’

Suzy

“Loopbaanbegeleiding gaf mij meer inzicht in wat ik wil in een job, wat mij meer tevredenheid zou geven. Het werd me ook duidelijk dat op zoek gaan naar een andere werkgever niet altijd noodzakelijk is. Meer inzicht in jezelf en kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.”

Linda Van Uytsel

“Het was een opluchting om mijn verhaal kwijt te kunnen tegenover een zeer begripsvolle en bekwame coach. Een aanrader om te doen als je met vragen zit rond je huidige job.”

Anoniem

“De aanpak van Loopbaanwijzer heeft me aangenaam verrast. De coach gaat niet mee in het “zielig zijn en slecht voelen” na burn-out. Vooruit is wat telt: vooruitkijken kan, achteruitkijken is zo goed als zinloos. Die aanpak werkt volgens mij veel beter dan een klant te laten zagen en klagen en dit te bevestigen. De loopbaancoaching heeft me de draad doen oppakken, een spiegel voorgehouden en ook duidelijk laten inzien dat er nog andere, belangrijkere zaken in het leven zijn dan werk. Ik werk nu, 6 jaar later, nog steeds bij dezelfde firma, voor dezelfde baas en ben ondertussen doorgegroeid naar een management functie. Ik ga binnenkort ook op zelfstandige basis starten. Ik denk dat ik ondertussen meer werk en ook veel meer betrokken ben binnen de organisatie. Reden hiervoor is dat ik, op advies van de coach, een grondig gesprek met mijn baas heb gehad. Als voorbereiding had ik zelf ook eens in de spiegel gekeken en had ik een duidelijk beeld van mijn toekomst gemaakt. Ik heb Loopbaanwijzer in het verleden al meermaals aangeraden en doe dit nog steeds. Ook mijn huisarts, die jullie werking amper kende, geeft mensen die met de nodige twijfels zitten regelmatig de raad om contact met jullie op te nemen.”

M.M.

“Ik ben naar Stebo gekomen met het idee dat een verandering van job de enige “uitweg” was om weer gelukkig te zijn op professioneel vlak. Ondertussen zie ik hoe ik met enkele kleine aanpassingen en aandachtspunten weer heel tevreden kan zijn in mijn huidige job en heb ik hiervan al enkele dingen in praktijk toegepast. Loopbaanbegeleiding is nuttig voor iedereen die wat meer zicht wil krijgen op zijn professionele persoonlijkheid.”

Nele Vandebergh

“Het was heel fijn om terug te kunnen inzien dat ik positieve kwaliteiten heb, want ik voelde me ongelukkig door de huidige situatie op het werk en begon hierdoor aan mijn kunnen te twijfelen. Voordat ik met deze begeleiding startte, wist ik totaal niet op welke manier ik hieraan iets kon veranderen. Doorheen de begeleiding is mij ook duidelijk geworden wat ik in een job en werkomgeving zoek en nodig heb. Dit heb ik aangekaart bij mijn werkgever en daarna heb ik de mogelijkheid gekregen om naar een dienst te gaan die beter bij me aansloot. Doordat ik weet wat ik nodig heb en wil, kan ik niet alleen duidelijker communiceren, maar kan ik ook gerichte keuzes maken voor eventuele toekomstige opleidingen.”

Fatma

Lange tijd heb ik getwijfeld of mijn job wel bij mij paste, of ik niet beter een andere baan zocht. Na een reorganisatie op mijn dienst liep ik vast en vroeg ik loopbaanbegeleiding aan. Het uitzoeken wie ik ben en wat ik nodig heb om me goed te voelen in een job was heel verhelderend. Een heel andere kijk van een persoon buiten mijn werkplek op de situatie deed me heel anders kijken naar mijn jobinhoud en de mogelijkheden om daar zelf verandering in te brengen. De voorbereiding van een gesprek met mijn leidinggevenden en de steun hiervoor heeft gezorgd dat ik nu weer heel wat nieuwe mogelijkheden zie in mijn werk waarbij ik meer gebruik kan maken van mijn talenten. De loopbaanbegeleiding had op mij een effect zoals ik dat vooraf nooit had kunnen denken.

Greta

Loopbaanbegeleiding heeft me op professioneel vlak uit een dal getrokken en steeds positief gemotiveerd, wanneer mijn zelfvertrouwen op een laag pitje stond. Het heeft me een beter inzicht gegeven in mezelf, mijn gebreken en kwaliteiten. Het heeft me inzicht gegeven in wat ik in mijn job miste. Dankzij loopbaanbegeleiding heb ik de knoop durven doorhakken om voor een carrièreswitch te gaan. Ik zou loopbaanbegeleiding aan iedereen aanraden die met twijfels of met een negatief gevoel zit omtrent zijn of haar job.

Caroline Lenaerts

De coach van Loopbaanwijzer helpt om je talenten en je leerpunten te ontdekken. Ze gaat met je op weg en geeft je goede tips. Mijn loopbaanbegeleider luisterde actief mee en  kon op een leerrijke manier pijnpunten en pluspunten verwoorden. Hele fijne communicatie!

Marijke Louis

Een absolute aanrader voor mensen die zich vragen stellen bij hun huidige job en voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en manieren willen ontdekken om vooruit te geraken!

Anoniem

Omdat mijn job de laatste jaren steeds meer van mijn vrije tijd in beslag nam en ik moeilijk structuur kreeg in mijn leven, besloot ik om loopbaanbegeleiding te volgen. In eerste instantie om een betere balans te vinden tussen het werk dat ik toen deed en mijn persoonlijk leven.

De loopbaanbegeleidster heeft mij nieuwe inzichten en ook uitwegen geboden. Het heeft mij m'n ogen geopend naar wat écht belangrijk is. Want... Wat heb je nu aan een toekomst als je niet leeft in het nu?

Ondertussen heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik van werk veranderd. Mijn leven ziet er nu helemaal anders uit en ik heb eindelijk tijd voor de dingen die ik zo graag wou doen, maar nooit kon doen of nooit van kon genieten.

Bedankt!

Anoniem

Ik heb door loopbaanbegeleiding geleerd wat ik kan veranderen in mijn huidige job om me opnieuw goed te voelen. Ik weet wat ik nodig heb. Het is heel interessant, je steekt er dingen op die je kan gebruiken in je verdere loopbaan en leven.

L.D.

Ik ken mezelf beter en weet dat ik in mijn huidige job verder kan met wie ik ben. Door mezelf beter te leren kennen heb ik actief de inhoud van mijn job hervormd / gevormd. Voorheen had ik hier niet aan gedacht. Ik zie mezelf anders dan voorheen en ben er tevreden mee.

Get Princen

Ik was een beetje de weg kwijt in mijn huidige job, met het traject van loopbaanbegeleiding moest ik eens goed kijken naar mijn huidige situatie en wat ik in de toekomst zou willen.

Het hele traject bleef ik terugkomen op een 'nijpend' gevoel achter in mijn hoofd... Ik vond mijn werk lang niet zo onaangenaam als ik initieel dacht, eerder de insteek zat wat fout. Ik kom uit een familie van zelfstandigen en dat heeft altijd gekriebeld. Met het analyseren van mijn persoonlijkheid, hobbies, werkgeschiedenis werd duidelijk dat er altijd wel een drang naar "eigen ding doen" in zat...

Hoe langer ik zocht achter een nieuwe loopbaan, hoe meer het duidelijk werd dat ik mijn huidige loopbaan wel ok vond, maar dat ik méér wilde. Dus nu ben ik zaakvoerder van mijn eigen consultancy-firma die tegelijk bezig is met het onwikkelen van zijn eigen droomproducten!

Het enige waar ik een beetje "spijt" van heb is dat ik het niet eerder heb gedaan, maar er was altijd die twijfel, die bij mijn zelf-analyse uiteindelijk verdwenen is en zo heb ik de sprong gewaagd en geniet met volle teugen van mijn werk 🙂

Johan Van Loon

Ik heb meer inzicht gekregen in wat mijn kwaliteiten zijn. Ik heb er meer dan ik initieel gedacht had! ik heb hulp gehad bij het vinden van juiste informatie en tips in een goede cv en brief.

AC

Door de begeleiding van loopbaanwijzer heb ik mezelf leren kennen en de stap durven zetten om te veranderen van job!

Stephanie

Het heeft me inzicht en overzicht gegeven waardoor ik doelgerichter kan werken en denken. Ik sta steviger in mijn schoenen, met een geruster gevoel.

Anneke

De coach geeft goede hulp voor het zoeken naar verandering op vlak van werk en eventueel op vlak van privé (zelfontplooiing).

Brecht

De coach geeft tips om op een andere manier naar vacatures te zoeken. Ik ben me ook bewust geworden van wat ik belangrijk vind en heb die kenmerken leren identificeren in een vacature.

Liliana

Mijn gevoel van twijfel en onzekerheid is verminderd. Ik kan gerichter keuzes maken, doordat ik nu weet wat ik wil en waarvoor ik sta.  Dat geeft richting aan mijn loopbaan en de stappen die ik zet. De ondersteuning is persoonlijk en op maat. De coach geeft je een duwtje in de rug en dat was nét wat ik nodig had.  Ik vond het proces zeer leerrijk en de communicatie verliep gemakkelijk: je kan naast de gesprekken de coach iets vragen per mail & sms, en ook de locatie is vlot bereikbaar.

Anoniem

De coach van loopbaanwijzer laat je even een stapje terugzetten en over jezelf nadenken. Op die manier heb ik mezelf beter leren kennen. Voor het eerst heb ik een doel om naar te streven. Iedereen zou zo’n coaching kunnen gebruiken. Het zou fijn zijn als dit ook in scholen kon worden gedaan.

Helga Heinze

De loopbaancoach ondersteunde me zeer goed in het doorlichten van wat voor mij de juiste keuze was. Ik vind het een aanrader voor iedereen die van loopbaan wil veranderen of op een dwaalspoor zit in zijn werk. Ook boeiend voor mensen met een burn-out.

Annemie Creten

De loopbaancoach stimuleert zelfreflectie en durft je te confronteren. Ik ben verbaasd over hoeveel talenten ik beschik en hoe ik deze in mijn job kon terugvinden. Loopbaanbegeleiding is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar de betere versie van zichzelf, en die dit in een job willen terugvinden!

A.A.

Ik heb inzicht in mezelf gekregen. loopbaanwijzer geeft concrete tips waardoor ik me terug beter voel in mijn job.

Anoniem

Door de coaching heb ik een duidelijk inzicht in wie ik ben en kan ik mijn werkpunten bijsturen. Daarnaast ken ik mijn talenten, een goede basis om te zien of een job bij mij past of zelfs om mijn job meer vorm te geven. Ik vond het leerrijk en nuttig. Het is een richtingaanwijzer voor je loopbaan.

Filip Braekevelt

Loopbaanwijzer gaat samen met je op ontdekkingsreis: je talenten, drijfveren, energiebronnen, waarden en normen worden duidelijk. Ook krijg je zicht op je aandachtspunten, punten waarin je wil groeien. Ik besef daardoor dat mijn huidige job wel bij me past, als ik anders omga met mijn werkomgeving. Ik ben met enkele tips aan de slag gegaan rond aandachtspunten zoals communiceren, assertiever zijn, initiatief nemen, feedback vragen en grenzen stellen. Kortom, boeiend op weg naar een leuke en haalbare job!

Donja Bellinkx

Ik heb inzicht gekregen in mijn sterkten en vaardigheden, waardoor ik nu met meer vertrouwen en overtuigd van mijzelf solliciteer.

Marita

Loopbaanwijzer helpt je nadenken over je eigen competenties en welke competenties jij belangrijk vindt. Zo ga je nadenken over je job en wat je hierin graag anders ziet.

Als je je niet 100% voelt in je job is loopbaanwijzer zeker een aanrader!

Pieter

Loopbaanwijzer is een echte aanrader voor iedereen! Dankzij de gesprekken heb ik een objectieve kijk om mijzelf gekregen. Doorheen het proces heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Bovendien kon ik achterhalen wat ik wel en niet wou en wat mijn capaciteiten zijn. Hierdoor heb ik dan ook zelf het initiatief genomen om vorm te geven aan mijn loopbaan. Ik ben niet van werkgever veranderd, maar heb wel door onderling akkoord met mijn werkgever een andere jobinvulling. Voor loopbaanwijzer zag ik de uitdaging niet meer in mijn werk, maar momenteel heb ik de uitdaging terug gevonden!

S.O.

Loopbaancoaching is heel leerrijk geweest voor mij en ik ben er heel tevreden over. Ik heb geleerd mijzelf te onderzoeken in mijn werkomgeving onder begeleiding van een zeer ervaren coach.

N.P.

Ik zou graag anderen willen inspireren om deze begeleiding te volgen, omdat je je zelf tegen komt en beter leert kennen en zo leer je ook wat je talenten zijn. Dit is goed voor diegenen die opzoek willen  gaan naar een andere job, of om beter leren om te gaan met bepaalde situaties in je huidige job.

Het heeft mij echt geholpen.

N.K.

De loopbaanbegeleiding heeft me vooral geholpen met wat structuur te brengen in de warboel die ik in mijn hoofd meemaakte. Ook beter zicht krijgen op waar ik goed in ben en om mijn zelfvertrouwen terug op te krikken.

Na mijn burnout ben ik minder uren gaan werken en heb ik een stapje terug gedaan.  Nu kan ik weer de dingen doen waar ik mijn ziel in kan leggen: sociale contacten, zorgen voor mensen, zonder extra verantwoordelijkheden. Dit gaat heel goed en ook in combinatie met de thuis situatie is het nu prima.

A.V.

Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en wat ik graag zo willen doen. Ook goede CV tips ontvangen. Deze loopbaanbegeleiding is zeker de moeite waard.

Els Luyten

Na de loopbaanbegeleiding ben ik gestart met verdere studies. Graag wil ik jullie meedelen dat ik ondertussen geslaagd ben op al mijn examens! Ik ben enorm trots op mezelf! Ik weet nog wat mijn coach mij zei: "dreams don't work unless you do". Ik heb hier heel hard voor moeten werken. Bedankt om mij de moed te geven om dit te doen, de inbreng van mijn loopbaancoach is hierbij heel belangrijk geweest. Door de opleiding leer ik ook veel loslaten: evenwicht bewaken tussen werk, opleiding en mezelf is niet altijd evident. "Goed is goed genoeg" hou ik hierbij steeds in mijn achterhoofd. Het lukt niet altijd, maar toch vind ik dat ik het prima doe... Ik heb ook het gevoel dat ik de job die ik niet meer zo graag deed, nu minder erg vind. Mijn honger naar leren en groeien vind ik nu in mijn opleiding terug. Daarnaast weet ik dat ik met een duidelijk doel aan mijn verdere toekomst werk. Voor de rest leer ik ook steeds beter communiceren. Ook daar ben ik fier op! Op mijn huidige job weet ik binnenkort of er wijzigingen kunnen gebeuren... en anders weet ik nu wel hoe ik mijn keuzes moet bepalen en eventueel moet loslaten en verder gaan... Daarom wil ik dit even kwijt aan mijn coach: bedankt voor jouw steun, jouw positieve inbreng in mijn keuzes en om mij te laten geloven dat ik het kon!

Fatma

Ik heb een beter inzicht gekregen op mijn sterke punten & uitdagingen, en welke dingen ik in een job wil terugvinden. Loopbaanwijzer is een opfrissing om jezelf nog eens onder de loep te nemen en opnieuw te ontdekken.

M.F.

Ik heb vooral een bevestiging gekregen van de richting die ik uit wil. Ik vond het ook zeer interessant om te ontdekken wat mijn sterke punten zijn en welke dingen zeker in mijn job moeten terugkomen. Het heeft mij tot goede inzichten gebracht.

S.T.

Loopbaanbegeleiding is niet alleen voor diegene die van job willen veranderen.  Door de loopbaanbegeleiding weet ik welke waarden en normen ik belangrijk vind in mijn werk en in mijn privé.  Welke mijn sterke kanten zijn en welke dingen ik moet verbeteren.  Er werd een tijdelijk beeld geschept over mijn eigen 'IK' - wie ben ik en wat vind ik belangrijk.  Zeker een aanrader!

VK

Ik heb mezelf beter leren kennen, vooral op vlak van positieve kanten. Ik kon mijn verhaal doen, en vond het fijn dat ik gecoacht werd om naar mijn talenten en energiegevers te kijken. Van mijn valkuilen was ik me immers al heel bewust. Hierdoor heb ik meer duidelijk en rust gekregen in mijn werk en op persoonlijk vlak. Je leert jezelf beter kennen en krijgt een zicht op wat je wil, en ik heb enkele tips waarmee ik al doende anders leer omgaan met situaties.

E.B.

Via een vriendin ben ik bij Loopbaanwijzer terecht gekomen. Ik had samen met mijn man een eigen zaak en wou terug de stap zetten naar een job als werknemer. Niet zo evident om opnieuw een job te zoeken in een sector waar je jaren geleden bent uitgestapt. We hebben samen bekeken wat mijn talenten en wensen waren, en er was veel aandacht voor mijn persoonlijk verhaal en situatie. Ik heb ook tips gekregen in het solliciteren: een CV en brief die zichtbaar maakt wie ik ben, wat mijn talenten zijn en waar ik naartoe wil, zodat de werkgever mijn potentieel ziet in plaats van enkel een functie. Handig om een jobswitch te maken! Ondertussen ben ik gestart in een nieuwe job, waarin ik mijn talenten die ik inzette bij het runnen van mijn zaak kan combineren met mijn ervaring en opleiding van vroeger.

Ekaterina Agandeeva

Door de coaching heb ik een andere visie gekregen op mijn job en carrièreperspectieven. Ik heb een beter zicht op wat mij energie geeft en vraagt & op wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Ik ga met mijn leidinggevende het gesprek aan om mijn de inhoud van mijn job bij te sturen. Mocht dit geen uitkomst bieden, ga ik op zoek naar externe uitdagingen. Deze coaching is zeker aan te raden, niet enkel voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job, het is ook interessant als zelfverrijking.

K.G.

Een burn-out is altijd voor andere mensen nooit voor mezelf dacht ik , tot het mij trof.

Je weet niet wat er allemaal met je gebeurd . Je bent jezelf niet meer . Alles en iedereen in je omgeving merkt dingen op , maar jij ziet het niet . En dan is het zo ver , je stort in . Je dokter stelt vast dat je een burn-out hebt . Eerst is er verbazing en dan leg je je er bij neer  , en dat is nu net het probleem .

Je mag even down zijn , maar je kan dat niet blijven . Mijn lieve vrouw en prachtige kinderen en mijn vrienden gaven me de goede raad om niet met de pakken te blijven zitten en hulp te vragen bij de instanties . Ik heb dan contact gezocht met een therapeut en deze was een zeer grote hulp in het proces , maar er was op het werkvlak nog een leegte en nog een grote stap te zetten . Op aanraden van mijn psycholoog heb ik contact genomen met stebo loopbaanwijzer en dat was voor mij een verrijking . Velen denken bij loopbaanbegeleiding aan werk maken van ander werk , maar dat is echt niet zo . Mijn begeleidster , Sylvia Caputo , heeft mij zo fantastisch begeleid dat ik in mijn werk de positieve dingen weer heb kunnen ontdekken en de negatieve dingen kan wegcijferen . Dit was voor mij de ultieme meerwaarde en kan ik weer fluitend terug naar mijn werk .Af en toe is het nog moeilijk , maar dan denk ik terug aan de gesprekken met mijn begeleidster en schakel ik over naar mijn professionele modus , zoals ik het noem . En dan kan ik er weer tegenaan . Ik ben Loopbaanwijzer , maar in het bijzonder mijn professionele begeleidster dankbaar voor de juiste sturing en hulp

Baudoin

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn competenties en punten waar ik moet aan werken. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik raad anderen aan Loopbaanbegeleiding te volgen, zeker nadat ze al een tijdje in dezelfde functie "vast" zitten.

Elfi Zielinski

De coaching gaf me inzicht in hoe ik in elkaar zit en op de zaken waar ik energie uit haal en mij goed bij voel. Ik vind Loopbaanwijzer een aanrader, ook als je niet meteen van job wil veranderen. Het reikt inzichten aan over hoe je nu in je job staat en doet je nadenken over op welke manier je dit in de toekomst wil doen.

Kristien

Het heeft me geholpen om een beslissing te nemen op werkvlak!

N.A.

Zes jaar geleden begon ik heel gemotiveerd aan mijn loopbaan. Maar na al die jaren liep er een en ander fout. Ik kon mezelf moeilijker motiveren en kreeg geen voldoening meer in mijn werk. Ik koos voor loopbaanbegeleiding en ik kreeg een betere kijk op mijn werkomgeving, maar ik leerde mezelf ook beter kennen. Dankzij mijn loopbaanbegeleidster kreeg ik heel andere inzichten waar ik zelf aan kon werken en waardoor het voor mij aangenamer werd op het werk. Ook leerde ik mezelf véél beter kennen dankzij verschillende soorten testen. Soms heel confronterend, maar héél leerrijk. Ik ben blij dat ik de stap heb durven zetten om loopbaanbegeleiding te volgen. Het heeft me veel geleerd over mijn werkomgeving, maar vooral hoe ik daar een rol in kan spelen.

Iris

De timing tussen de afspraken was prima bij Loopbaanwijzer, op die manier kan je rustig dingen laten bezinken en geen overhaaste conclusies trekken.

Loopbaanwijzer zorgde ervoor om mijn onvrede met mijn huidige job om te buigen, dit door meer inzicht en relativering... Ik heb ook een nieuwe uitdaging gevonden die te combineren valt met mijn job.

Zeker aan te raden!

M.T.

Het heeft mij doen inzien dat het werk dat ik doe mij wel ligt, maar dat de werksfeer grondig moest aangepakt worden. Nu ben ik veel opener naar mijn directe collega's en is de balans tussen werk en privé veel beter. Loopbaanwijzer is zeker een aanrader om veel over jezelf te weten te komen.

Tom

Ik heb de stap naar loopbaanbegeleiding gezet omdat ik me oncomfortabel voelde in mijn job en ik begon te twijfelen of de job wel bij mij paste.

Door de gesprekken werd het mij duidelijk dat het vooral mijn persoonlijkheid is wat me in de weg zit en niet mijn job. Bijgevolg heb ik tips gekregen voor persoonlijke groei & ontwikkeling.

De loopbaanbegeleiding heeft me een betere kijk gegeven op mezelf en daardoor mijn leven verrijkt!

Sarah

Dankzij Loopbaanwijzer ben ik te weten gekomen wie ik ben, wat ik kan en waar ik in de toekomst alert voor moet zijn.

Bij Loopbaanwijzer heb ik een open, warme sfeer ervaren waar je met al je vragen terecht kan. De loopbaancoach had een goede luisterhouding.

K.H.

Na vier jaar afgestudeerd te zijn als kleuteronderwijzeres was ik de onzekerheid beu. Het laatste schooljaar heb ik heel weinig kunnen werken en zat ik vaak thuis te wachten op een telefoontje van een school. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen om mijn blik te verruimen, de dingen anders te gaan bekijken. Als je aan vrienden en familie vraagt wat nog een leuke job zou kunnen zijn voor mij dan denkt iedereen aan 'iets met kinderen'. Via mijn tante ben ik bij Loopbaanwijzer terecht gekomen. Want wat wil ik eigenlijk? Ik wil meer werkzekerheid om een toekomst te kunnen uitbouwen, maar wil ik ook ander werk? Na de loopbaanbegeleiding heb ik de stap durven zetten naar een nieuwe job! Hopelijk gaat me dit goed meevallen 😉 Bedankt om me te leren anders naar mezelf te kijken!

Lien

Als je twijfels hebt over je huidige job, over wat dan ook, moet je zeker loopbaanbegeleiding volgen. Ik ben heel tevreden over 'Loopbaanwijzer'!

Anoniem

Ik zat niet graag op mijn werk, ik focuste op hetgeen dat ik niet had. Tijdens de gesprekken heb op een neutrale manier leren kijken naar mijn job, hetgeen mij geholpen heeft om te relativeren. Gaandeweg zag ik mijn talenten en wat mogelijkheden zijn. Er werden opties zichtbaar waar ik veel aan heb: keuzemogelijkheden qua jobfuncties en opleidingen. Ik ben terug meer in mezelf gaan geloven en dit had ik nodig.

Kim

Ik werk in een omgeving waar een negatieve sfeer hangt, er weinig betrokkenheid is vanuit het beleid en had ook twijfels over de job zelf: past dit wel helemaal bij me? Door de coaching is er een verandering bij mezelf gebeurd. Ik heb mezelf vragen gesteld waar ik voorheen niet bij stil stond. Ik heb meer inzicht in mezelf, en durf nu meer in vraag stellen. Ik kan meer loslaten , heb meer zelfvertrouwen en kan situaties nu ook vanuit een andere invalshoek bekijken. Voor mij was deze coaching een intensieve periode. Je krijgt doorheen het proces een andere kijk op jezelf en je job.

Iris

Loopbaanwijzer is een aanrader, ook al wil je niet van job veranderen. Je krijgt meer inzicht in jezelf en in wat écht voor jou belangrijk is, en waar de knelpunten zitten in je huidige werk. Zo kom je tot tips en suggesties om deze punten in je huidige job aan te pakken of aan te passen.

V.T.

Ik kijk nu op een andere manier naar mijn job en communiceer sneller. Het heeft me goed doen nadenken over wat ik in de toekomst wil. Ik vond het en goede begeleiding, waarin je eigen inbreng groot is. Ik ga op termijn een opleiding starten, maar voor nu ga ik het vooral op mijn huidig werk anders aanpakken. Ik ben tevreden met de mogelijkheden die voor me liggen.

S.C.

De loopbaancoaching was voor mij een extra duwtje. het heeft me doen inzien dat als ik niet van werkgever verander, ik in deze functie blijf 'vast' zitten en me ondergewaardeerd blijf voelen. Ik ga ZELF mijn pad moeten beslissen, en ga dit ook doen. De keuze om een opleiding te volgen is gemaakt. Loopbaanwijzer raad ik iedereen aan. Het is iets wat iedereen zou moeten ervaren.

S.B.

Dankzij 'loopbaanwijzer' is mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroot. Dit doordat de loopbaanbegeleider mij, als neutraal persoon, goede feedback gaf.

Ik weet nu dat ik in de juiste richting zit, dit is bevestigd door de loopbaanbegeleiding.

Het is zeker een aanrader omdat het je zelfkennis vergroot.

N.B.

Het sluimerde bij mij al een tijdje om van job te veranderen.

Na veel nadenken besloot ik een opleiding te volgen in een compleet andere richting.

Ik kwam toevallig terecht bij de loopbaanbegeleiding en na een paar intense gesprekken en opdrachten ben ik nu nog meer zeker van mijn beslissing. Loopbaanbegeleiding gaf mij het laatste duwtje in de rug. Ik vond het fijn dat ik er met een neutrale buitenstaander ( de loopbaanbegeleidster) zeer vertrouwelijk heb over kunnen praten.

Annelies

Toen ik met loopbaanwijzer startte, zat ik in een crisissituatie op het werk. Er was veel negativiteit in mijn werkomgeving. Doorheen het coachingsproces kreeg ik een helder zicht op mijn valkuilen en ging ik er zelf actief mee aan de slag. Zo ben ik uit de verzanding geraakt. Ik heb ook geleerd om vacatures te leren lezen op basis van mijn eigen profiel. Uiteindelijk heeft dit traject ervoor gezorgd dat ik mezelf bewust ben geworden van wat ik echt wil, zowel op werkvlak als in de combinatie van werk-privé. Waar ik eerst vertrok van de gedachte om van job te veranderen, kies ik er nu bewust voor om mijn job te blijven doen. Door enkele veranderingen in de job, werkomgeving en mijn manier van denken erover, ben ik weer in een flow op het werk. Ik denk er niet meer aan om van werk te veranderen en heb mijn drive teruggevonden.

Luc

Ik voelde me ongelukkig en onzeker in mijn huidige job. Door Loopbaanwijzer heb ik een duidelijk zicht op mijn talenten en wat ik nodig heb om een job graag en goed te kunnen doen. Mijn huidige job zou goed aansluiten bij mijn talenten maar er moet iets veranderen aan de werkomstandigheden en wat ik nodig heb of belangrijk vind op de werkvloer. Ik heb hierover inmiddels ook een gesprek gehad met mijn directie en ze waren heel begripvol voor de situatie. We hebben afspraken gemaakt, dus in het volgend werkjaar rekening komen ze tegemoet aan mijn noden. Dat heeft me al wat opgelucht. Daarnaast weet ik nu ook beter waar ik zelf in kan groeien. Het is nog steeds een gevecht in mijn eigen hoofd qua onzekerheid maar daar blijf ik aan werken. Kortom: ik heb een supergoede loopbaancoach gehad die echt haar tijd nam om mij zo goed mogelijk te begeleiden. Ze heeft me veel bijgebracht op korte tijd.

S.F.

Ik wilde graag weten of ik nog juist zat in mijn huidige job en of dat ik misschien toch niet beter een andere kant op moest qua carrière. Nu blijkt dat ik eigenlijk niet zo slecht zit in mijn job, de meeste zaken waar ik energie of voldoening uit haal, zijn aanwezig. De enkele dingen die ik mis ga ik ofwel in mijn privéleven proberen te integreren, en waar mogelijk ook in mijn job. Dit kan door al snel door enkele kleine dingen in mijn job anders aan te pakken. Als je jezelf beter wil leren kennen, of als je twijfelt aan de job die je doet of de sector waarin je zit, neem dan zeker de stap naar loopbaanbegeleiding.

E.P.

Deze coaching heeft vooral veel duidelijkheid gebracht op verschillende vlakken: niet alleen over mezelf (competenties, waarden, doelen, ...), maar ook over mijn werkgever. Het gaf me concrete handvaten om een nieuwe start te maken en heeft me ook veel informatie over mogelijke jobs en opleidingen bijgebracht.

K.C.

Het effect van loopbaanbegeleiding? Voor mij was dat zelfkennis en zicht op jobs die bij me passen. Ik raad het iedereen aan, zelfs als je niet van job wil veranderen.

Philippe

Ik ben altijd zelfstandige geweest. Loopbaanbegeleiding heeft mij meer inzicht gegeven in hoe ik een nieuwe baan kan vinden, waar ik best op let als ik iets anders wil, en hoe ik dat precies aanpak. Een aanrader voor iedereen!

M.R.

Ik twijfelde of ik op de juiste plaats zat en bij het juiste bedrijf. Door de coaching bevestigt die twijfel: ik zit niet helemaal juist, maar ik heb ook ingezien dat als ik wat aanpassingen kan brengen in mijn takenpakket, zodat het meer aanleunt bij mijn talenten, ik best nog op mijn plek kan zitten. Het is nu aan mezelf om deze zaken te verduidelijken en ik heb ook tips gekregen over hoe ik deze communicatie best aanpak. Een gesprek met mijn leidinggevende heb ik alvast gedaan en dit toonde aan dat we best wel op 1 lijn zitten. Loopbaancoaching heeft voor mij verduidelijking en verheldering gebracht. Blijf niet hangen in twijfels en doe er iets mee!

Alexander

Ik ben al een tijdje thuis wegens medische redenen en voelde geen motivatie meer om mijn werk te voltooien. Ik had vooral nood aan een nieuwe uitdaging. Loopbaanwijzer hielp me inzicht krijgen in eigen talenten en waar ik precies nood aan had, ook qua werkomgeving. Deze inzichten waren ook een grote hulp bij het solliciteren voor een nieuwe job. Mocht je ooit het gevoel hebben dat je "vst" zit in je job... aarzel dan niet. Loopbaancoaching reikt handvaten aan om zelf je situatie aan te veranderen.

Daisy

Ik heb dankzij de loopbaanbegeleiding meer inzicht gekregen in wie ik ben als persoon, zowel professioneel als privé, en wat mijn energiegevers en -vreters zijn, ook zowel professioneel als privé. Interessant proces om door te maken, en geeft me een goede leidraad over welke beslissingen te nemen op vlak van loopbaan en daarbuiten. Waarom ik mijn voorgaande job niet ideaal vond, en hoe ik mijn nieuwe job 'invul' volgens mijn behoeften. Daarnaast helpt het traject me om een betere team leader te zijn, hetgeen me enorm veel voldoening bezorgt.

Mireille Vanderhallen

Verhalen

Jobcraften: weer met goesting aan het werk!

Een werkomgeving die bij me past dankzij jobcraften Kevin klopte bij Stebo aan voor loopbaancoaching. Hij zat in de herstelperiode na een burn-out en wilde zich voorbereiden op de terugkeer naar werk, liefst in een andere job binnen of desnoods buiten zijn bankinstelling. Kevin is direct na zijn studies begonnen als ICT-er en heeft 13 jaar…

Lees meer

Aandacht voor wat wél werkt maakt fundamenteel verschil

Als je vastloopt op je werk, kan veranderen van werkomgeving een oplossing zijn. Maar het hoeft niet, ontdekte Pascal, ingenieur in de farmaceutische sector. Toen hij tegen de grenzen van zijn functie aanliep, was hij van plan van job te veranderen. Maar het liep anders. ‘Ik ontdekte dat ik zelf moest veranderen, dat ik mijn aandacht ook kon richten op wat wél werkt en dat ik duidelijker moest communiceren.’

Lees meer