Loopbaanwijzer voor werknemers

Fluitend naar je werk? Het kan!

Loopbaanwijzer, 200 tevreden klanten per jaar. Daar gaan we voor.

werknemer-front

Herken je jezelf in één van onderstaande vragen?

 • Wil je jezelf weer goed voelen in je job of werksituatie?
 • Wil je met meer zelfvertrouwen in je huidige of nieuwe job staan?
 • Vraag je jezelf soms af of je in de juiste job zit?
 • Denk je soms ‘Is het dit nu?’ maar weet je niet wat je wél wil?
 • Wil je uitzoeken welke job bij je past, wat je wil, wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit bereikt?

 

 • Wil je meer uit je huidige job halen?
 • Wil je iets met je eigen werkgever bespreken, maar weet je niet hoe?
 • Wil je sterker in je schoenen staan bij een functioneringsgesprek met je leidinggevende?

 

 • Zoek je meer evenwicht tussen je werk en privé?
 • Is je levenssituatie veranderd en krijgt werk hierdoor een andere plaats in je leven?
 • Wil je een meer haalbare job?

 

 • Heb je stress, burn-out, bore out of andere werkproblemen en wil je die aanpakken?
 • Is er een conflict of word je gepest op het werk en wil je dit opgelost zien?
 • Denk je aan een andere job of andere werkgever, of misschien een eigen zaak of bijberoep?
 • Wil je weer (leren) solliciteren met zelfvertrouwen?

 

Stilstaan bij je loopbaan geeft zuurstof

Loopbaankeuzes maken is niet altijd eenvoudig. Een neutrale kijk van een loopbaancoach kan jou hierbij ondersteunen. We brengen jou tot inzichten zodat je zelf weer bewuste keuzes kan maken. Elke keer is het doel jezelf beter voelen in je huidige job of je verdere loopbaan.

 

Hoelang duurt de coaching?

Loopbaanwijzer biedt jou tot 8u coaching op maat voor alle vragen over werk of loopbaan. De gespreksmomenten en spreiding in tijd worden samen afgesproken.  Afspraken kunnen doorgaan op locaties in Beringen, Bilzen, Borgloon, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder of Maaseik. De gesprekken gaan overdag of ’s avonds door, naargelang jouw situatie.

 

Hoeveel kost het?

Wij zijn een erkend loopbaancentrum en werken met loopbaancheques van VDAB. Per cheque betaal je 40 euro en krijg je 4u coaching. In sommige situaties krijg je de kost van jouw loopbaancheque terugbetaald. Om de 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques.

 

Hoe starten?

Contacteer ons voor een eerste gesprek. We starten met een gratis kennismaking waarin we uitleg geven over onze werkwijze en concrete aanpak. We luisteren naar je situatie, vragen en verwachtingen. Besluit je om met ons in zee te gaan? Bezorg ons dan je loopbaancheque. Als je deze bij de kennismaking meebrengt, kan je al meteen aan de slag. 

Aandacht voor wat wél werkt maakt fundamenteel verschil

Als je vastloopt op je werk, kan veranderen van werkomgeving een oplossing zijn. Maar het hoeft niet, ontdekte Pascal, ingenieur in de farmaceutische sector. Toen hij tegen de grenzen van zijn functie aanliep, was hij van plan van job te veranderen. Maar het liep anders. ‘Ik ontdekte dat ik zelf moest veranderen, dat ik mijn aandacht ook kon richten op wat wél werkt en dat ik duidelijker moest communiceren.’

Minder moe met job die beter aansluit bij talenten

Meer werken en toch minder moe zijn? Dat kan perfect, ervaart Mara (34). Een nieuwe job als teamleider in de organisatie waar ze al vijf jaar werkte, geeft haar vandaag veel energie. ‘In gesprek gaan met mijn werkgever over mijn energieverlies en zorgen heeft veel in beweging gebracht. Dankzij zijn vertrouwen en inzicht in mijn talenten, heb ik nu een job die veel beter bij me past.’

Diagnose fibromyalgie: ‘Ik verspil geen energie aan klagen.’

Enkele jaren geleden moest Lieve Cetinkaya (34) haar droomjob als zorgkundige om medische redenen opgeven. Even leek alles zwart. ‘Loopbaancoaching heeft mijn blik verruimd: ik kijk met nieuwe ogen naar mezelf en naar de wereld. Daardoor zie ik nu meer mogelijkheden’, vertelt ze. ‘Werken in een callcenter leek me vroeger uitgesloten, maar ik gaf het een kans en vind het echt leuk.’

Els herwint arbeidsvreugde na pesterijen op het werk

De job van je leven hebben en het toch niet meer zien zitten? Het overkwam Els toen ze werd geconfronteerd met pestgedrag van een collega. ‘Tijdens loopbaancoaching kreeg ik een nieuwe kijk op mezelf. Ik bouwde weerbaarheid op en kreeg handvatten om beter om te gaan met moeilijke situaties.’ Nu de collega in kwestie niet meer in de organisatie werkt, heeft Els het plezier in haar werk helemaal hervonden.

Gulsen verkent nieuwe toekomst met een chronische ziekte

Gulsen Aydin (42) hervond zes jaar geleden na een loopbaancoaching haar engagement als gezinsondersteuner. Enkele jaren later werd bij haar de chronische immuunziekte sarcoïdose vastgesteld en moest ze thuis blijven. Stilaan verkent ze opnieuw haar mogelijkheden. ‘Alles is nu anders. Ik moet mezelf heruitvinden’, zegt Gulsen.

Meer openheid op de werkvloer: win-win voor medewerkers en werkgevers

‘We leven langer, werken flexibeler, worden vaker uitgedaagd van functie te veranderen. We moeten de manier waarop we arbeid vormgeven durven herzien. En daar hebben we de flexibele geest van alle actoren voor nodig,’ zegt Koen Hendrix, directeur Strategie en Organisatie bij werkgeversorganisatie VKW Limburg.

Kristin kwam sterker uit een burn-out

Acht jaar geleden herstelde Kristin (47) van een burn-out. Ze vindt het belangrijk om nu haar verhaal te vertellen. ‘Ik wil mee het taboe doorbreken’, zegt ze. ‘Burn-out kan iedereen overkomen. Mensen met burn-out zijn geen zwakkelingen, integendeel: ze leggen de lat hoog en presteren meestal erg goed.’ Kristin kwam versterkt uit haar burn-out en vond een tweede adem in haar job. ‘Ik leerde beter voor mezelf zorgen, nee zeggen als dat nodig is en zaken loslaten waar ik geen invloed op heb.’

Sluiting Ford is een einde, en een nieuw begin

De sluiting van de Ford fabriek waar hij al 28 jaar werkt, kwam voor Guido Tiesters als een enorme klap. Maar Guido heroriënteerde zich naar het beroep van autoverkoper. ‘Ik ga opnieuw naar school om een diploma te halen. Ik zie weer een toekomst en ben dankbaar voor de kansen die ik krijg.’

‘Waar mijn hart gaat zingen, moet ik zijn’

‘Ik volg mijn hart,’ zegt Hilde Vanquathoven, ‘waar het zingt, moet ik zijn.’ Voor Hilde is dat nu vooral bij de kinderen van Bethanië. Ze doet er vrijwilligerswerk en stelde zich kandidaat om pleegmoeder te worden. ‘Ik vind mijn passie hier. Een job die daarbij aansluit volgt wel, daar heb ik alle vertrouwen in.’

Samia baant zich een eigen weg naar de zorgsector

Waar haar hart ligt, wist Samia (29) diep vanbinnen wel: ‘Al van kleins af aan zorg ik voor mensen.’ Dat ze daar ook haar job van kon maken, was nog niet in haar opgekomen. In de gesprekken met coach Jacqueline ontdekte Samia dat een baan in de zorgsector echt iets voor haar zou zijn. Ze besloot zich bij te scholen en deed werkervaring op in een dienstencentrum van het OCMW Genk, waar senioren elkaar ontmoeten. In de toekomst wil ze graag werken als zorgkundige in een rusthuis.

Share This
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
bajdojjcjejeijecjcjie

Voldoe je aan één van onderstaande voorwaarden?
Dan krijg je de kost van jouw loopbaancheque(s) terugbetaald.

 • - Ben je 50plusser?
 • - Heb je geen diploma of getuigschrift van het 6de jaar secundair onderwijs?
 • - Heb jij je laatste schooljaar gevolgd binnen het BuSO onderwijs?
 • - Ben je arbeid(st)er in de Limburgse metaalsector met minstens een contract 6 maanden?
 • - Zijn jij of je ouders naar België gekomen om te werken?
 • - Heb je een nationaliteit van buiten de EER?
 • - Heeft minstens één van je ouders, of je beide grootouders een nationaliteit buiten de EU?
 • - Heb je een arbeidsbeperking erkend door de VDAB?

Dan bezorgt jouw loopbaanbegeleider je de nodige attesten voor terugbetaling. Vraag hiernaar bij je kennismakingsgesprek.