Een waarderende en oplossingsgerichte focus

Wetenschappelijk onderzoek heeft ons overtuigd! Aandacht richten op de moeilijkheden, maakt problemen vaak groter. Maar het werkt ook andersom. Focussen op wat werkt of waar je naartoe wil, brengt je sneller en met meer plezier, korter bij je doel of wensen. Dat wil niet zeggen dat we problemen of moeilijkheden negeren. We kiezen er wél voor om, zelfs als je problemen ervaart, te zoeken naar jouw talenten, jouw kracht, je drijfveren, wat en hoe je het dan wél wil en wat je helpt om dat te bereiken.

De vuurwerktbegeleiding

In vier stappen ontdek je waar jij warm voor loopt en hoe jij je toekomstverwachtingen in acties kan omzetten.

Stap 1: ontdekken

Ontdekken is het verborgene weer zichtbaar maken. We zoeken naar sterke verhalen waarin jij een actieve rol had. Samen met je loopbaancoach ontdek je wat die gebeurtenissen van toen zo bijzonder maakte. We hebben oog voor talenten, competenties, drijfveren, waarden, noden en ontwikkelingsbehoeften.

Stap 2: even dromen

Dromen is voor even vrij zijn van de belemmeringen van de realiteit. Via een aantal oefeningen krijg je een ruimere kijk op de werkelijkheid en helpen we je focussen op wat voor jou echt belangrijk en de moeite waard is. We gaan op zoek naar je energiegevers en hoe je die in je huidige situatie kunt inzetten.

Stap 3: plannen

Met de ontdekkingen uit de eerste stap en de onmisbare schakels uit je droom, boetseren we samen een concrete en haalbare toekomst. Je denkt na over je competenties en wat je nog wil leren. We staan stil bij de rol van mensen uit je omgeving. Je onderzoekt mogelijke loopbaanpistes. Het resultaat is een haalbaar en motiverend stappenplan.

Stap 4: je toekomst waarmaken

Waarmaken is op weg gaan. Het is vastberaden keuzes maken en er voor gaan. Wensen, wikken en wegen wordt nu waarmaken. Leren is volop aan de orde, want je leert het meeste door gewoon te doen. We geven handvaten om moeilijkheden aan te pakken. We geven hierbij steun en aanmoediging.

Meer informatie over onze werkwijze vind je ook op www.vuurwerkt.be.

Zelfsturing

Weten waar je talenten liggen en waar jij écht voor wil gaan, helpt om je loopbaan bewust te sturen. Herontdek met ons wat jou uniek en authentiek maakt, en hoe je deze kwaliteiten optimaal kunt inzetten in je werk en privé situaties. Deze inzichten geven je energie en kracht. Je krijgt weer zin om de touwtjes in handen te nemen en actie te ondernemen.

Share This
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
bajdojjcjejeijecjcjie

Voldoe je aan één van onderstaande voorwaarden?
Dan krijg je de kost van jouw loopbaancheque(s) terugbetaald.

 • - Ben je 50plusser?
 • - Heb je geen diploma of getuigschrift van het 6de jaar secundair onderwijs?
 • - Heb jij je laatste schooljaar gevolgd binnen het BuSO onderwijs?
 • - Ben je arbeid(st)er in de Limburgse metaalsector met minstens een contract 6 maanden?
 • - Zijn jij of je ouders naar België gekomen om te werken?
 • - Heb je een nationaliteit van buiten de EER?
 • - Heeft minstens één van je ouders, of je beide grootouders een nationaliteit buiten de EU?
 • - Heb je een arbeidsbeperking erkend door de VDAB?

Dan bezorgt jouw loopbaanbegeleider je de nodige attesten voor terugbetaling. Vraag hiernaar bij je kennismakingsgesprek.