De vuurwerkt methodiek

‘VUURwerkt’ is onze waarderende begeleidingsmethodiek

Onze loopbaanbegeleiders helpen je terug grip te krijgen op je werksituatie via de vier stappen van VUURwerkt:

 

Stap 1: De ontdekking van het vuur

Ontdekken is het verborgene weer zichtbaar maken. Het is zoeken naar de vonk vanbinnen en die aanwakkeren tot het vuur van je bezieling weer ontvlamt.

We halen samen goede herinneringen op. We zoeken naar verhalen waar jij een actieve rol in speelde en helemaal in je kracht stond. Samen met je loopbaancoach ontdek je wat die gebeurtenissen van toen zo bijzonder maakte. Je ontdekt weer wat je goed kunt, waar je in gelooft, wat je vreugde geeft.

 

Stap 2: Ik heb een droom die mij vleugels geeft.

Dromen is voor even vrij zijn van de realiteit. Als je droomt krijg je terug vleugels, ga je vliegen en zie de werkelijkheid eens vanuit een ander perspectief. Je ontdekt een landkaart van oneindige mogelijkheden.

Stel dat al die belangrijke en deugddoende dingen uit jouw verhalen van toen in de toekomst veel meer deel gaan uitmaken van je leven, hoe zou jouw leven er dan uitzien? We moedigen je aan de realiteit even los te laten en een toekomstdroom te verbeelden. Je vertelt over je toekomstwensen alsof die hier en nu al in vervulling gaan. Je ontdekt wat er precies die droom de moeite waard maakt. We gaan op zoek naar je energiegevers en hoe je die in je huidige situatie kunt inzetten.

 

stap 3: Een koffer vol plannen

De toekomst is een reisbestemming. Reisplannen worden gemaakt, figuurlijke koffers worden ingepakt. Een koffer maken is lijstjes maken van wat je nodig hebt en dan alles bijeen sprokkelen. En dan: deksel dicht, we kunnen gaan!

Met de onmisbare schakels uit je droom, boetseren we samen een concrete en haalbare toekomst. We maken plannen voor de reis naar de toekomst. Je denkt na over je competenties en wat je nog wil leren. Je leert omgaan met mensen die je steunen of tegenwerken. We bereiden een eigen netwerk voor. En we oefenen een waarderende kijk op mogelijkheden en moeilijkheden. Want: wat aandacht krijgt gaat groeien.

 

stap 4: Mijn toekomst waarmaken

Waarmaken is op weg gaan. Het is vastberaden de koffer oppakken en de deur dichttrekken. Het is stappen in de wereld zetten. Je ontmoet de wereld en de wereld ontmoet jou. Stapstenen markeren de weg.

Nu gaan we acties onderzoeken om jouw toekomst waar te maken. Wensen, wikken en wegen wordt nu waarmaken: netwerk uitbreiden, informatie inwinnen, oefenen, met je baas praten, opnieuw solliciteren, ervaring opdoen, formaliteiten in orde brengen, steun zoeken, een opleiding volgen. Leren is volop aan de orde, want je leert het meeste door gewoon te doen. Van ons krijg je steun en aanmoediging.

 

Je krijgt van ons jouw persoonlijke VUURwerkt-werkmap. Daarin kan jij het resultaat van al deze stappen bewaren, notities nemen, informatie verzamelen, enz.

Meer informatie over onze werkwijze vind je ook op www.vuurwerkt.be.

Share This
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
bajdojjcjejeijecjcjie

Voldoe je aan één van onderstaande voorwaarden?
Dan krijg je de kost van jouw loopbaancheque(s) terugbetaald.

 • - Ben je 50plusser?
 • - Heb je geen diploma of getuigschrift van het 6de jaar secundair onderwijs?
 • - Heb jij je laatste schooljaar gevolgd binnen het BuSO onderwijs?
 • - Ben je arbeid(st)er in de Limburgse metaalsector met minstens een contract 6 maanden?
 • - Zijn jij of je ouders naar België gekomen om te werken?
 • - Heb je een nationaliteit van buiten de EER?
 • - Heeft minstens één van je ouders, of je beide grootouders een nationaliteit buiten de EU?
 • - Heb je een arbeidsbeperking erkend door de VDAB?

Dan bezorgt jouw loopbaanbegeleider je de nodige attesten voor terugbetaling. Vraag hiernaar bij je kennismakingsgesprek.