Loopbaanbegeleiding 50-plus

“Met goesting aan het werk blijven? Het kan!”

De 50-plusser staat anders in het werk dan zijn jongere collega’s. Precies dat gegeven staat voorop in de loopbaanbegeleiding met focus op deze ervaren werknemer.
De loopbaanbegeleiders van Loopbaanwijzer geven tekst en uitleg bij hun gloednieuwe aanbod.

 

De ambitie van de 50-plusser.

Ann Engelen: “De 50-plusser staat anders in het werk dan zijn jongere collega’s. De verse kennis van de twintiger, de energie van de dertiger en de grote ambitie die de veertiger kenmerkt is doorgaans wat minder geworden. Andere troeven maken dat hij onmisbaar blijft op de werkvloer.”

Jacqueline Janssen
maakt die troeven concreet: “De 50-plusser wéét heel goed hoe een onderneming werkt en hij weet perfect wat zijn bijdrage kan zijn op de werkvloer. Hij bezit de kunst om rust te brengen, hij kan meningsverschillen oplossen zonder actief deel te nemen aan de discussie. Hij is loyaal. Hij is verantwoordelijk en gedraagt zich daar ook naar. Hij sleutelt ook bewust aan de balans werk en privé; die moet steeds meer in evenwicht komen.”

 

Loopbaanbegeleiding 50-plus: pure winst voor werknemer én werkgever

Annemie Knoops: “Het pad richting einde loopbaan loopt niet voor iedereen gelijk. Dat is logisch. Situaties verschillen, ondernemingen verschillen én mensen verschillen. Iedere loopbaanbegeleiding is dan ook anders. Het persoonlijke verhaal staat steeds centraal.”

“Als loopbaancoach laten we de 50-plusser enkele cruciale stappen zetten: even achteruitkijken naar het afgelegde loopbaanparcours, stilstaan bij hoe het nu gaat, wensen en verwachtingen voor de toekomst boven water krijgen en dan komen tot acties die nodig zijn om die toekomst ook waar te maken. We hebben daarbij steevast oog voor wat wél gaat en kan. Dat is een aanpak die perspectieven biedt.” vervolgt Sylvia Caputo.

Jacqueline Janssen:
“Door deze stappen gaan is voor de 50-plusser zoals in de spiegel kijken. Het vraagt een beetje moed: bij de start van de begeleiding weet hij immers niet wat hij te zien krijgt en of hij dat ook wel wil zien. De stap zetten levert ook veel op: zuurstof en instrumenten om te sleutelen aan de loopbaan, zodat hij langer met goesting en al fluitend aan het werk blijft. En dat is goud waard.”

“Ook voor de werkgever is de loopbaanbegeleiding pure winst. Tevreden werknemers voelen zich goed in hun vel en blijven langer aan boord. Het is dus een prima instrument in het retentiebeleid. Het zijn bovendien de beste ambassadeurs van de onderneming” vervolgt Ann Engelen.

 

Een mix van collectieve en individuele sessies

Annemie Knoops: “De loopbaanbegeleiding 50-plus is een mix van twee collectieve sessies en vier individuele sessies. De collectieve sessies zijn een grote meerwaarde. Deelnemers krijgen daar nog meer tips om mee aan de slag te gaan. Het zijn bovendien sterke netwerkmomenten.”

 

Jacqueline Janssen: “Tijdens een eerste sessie komt informatie aan bod over tijdskrediet, thematisch verlof, loopbaanonderbreking, landingsbaan, SWT. Tijdens de tweede sessie staat informatie over pensioen, vrijwilligerswerk en starten als zelfstandig (in bijberoep) op het programma. Bij de concrete invulling houden we rekening met het statuut en de sector waarin de 50-plusser werkzaam is.”

 

Annemie Knoops: “De 50-plusser kan er ook uiteraard ook voor kiezen om enkel de individuele sessies te volgen. Niet iedereen voelt zich immers in z’n sas in een groep.”

 

Gratis aanbod loopbaanbegeleiding

Jan Smits: “Voor de betaling van de loopbaanbegeleiding vraagt de 50-plusser een loopbaancheque aan bij de VDAB. Omdat Stebo zich engageert als derdebetaler van de loopbaancheque voor deze groep is deze loopbaanbegeleiding volledig gratis voor de 50-plusser. Ook de werkgever moet niet tussenkomen. Bij de start van de loopbaanbegeleiding helpen de coaches bij de aanvraag van deze cheques. Zij zorgen ook voor de terugbetaling bij het afronden van de begeleiding.”

 

Gratis infosessies voor 50-plus

Jan Smits: “50-plussers die willen intekenen voor de loopbaanbegeleiding 50-plus, kunnen vooraf alle details van het aanbod leren kennen tijdens een gratis infosessie in de Homebase van Stebo in Genk.

We krijgen ook vragen van werkgevers om dergelijke infosessie intern te organiseren, bij hen op de werkvloer. We doen dat graag, op maat en bovendien gratis.”

 

Meer weten? Neem contact op met ann.engelen@stebo.be. Of bel naar 0479/60 52 87.

Lees ook onze folder voor werkgevers over dit bijzonder aanbod.

Share This
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
bajdojjcjejeijecjcjie

Voldoe je aan één van onderstaande voorwaarden?
Dan krijg je de kost van jouw loopbaancheque(s) terugbetaald.

 • - Ben je 50plusser?
 • - Heb je geen diploma of getuigschrift van het 6de jaar secundair onderwijs?
 • - Heb jij je laatste schooljaar gevolgd binnen het BuSO onderwijs?
 • - Ben je arbeid(st)er in de Limburgse metaalsector met minstens een contract 6 maanden?
 • - Zijn jij of je ouders naar België gekomen om te werken?
 • - Heb je een nationaliteit van buiten de EER?
 • - Heeft minstens één van je ouders, of je beide grootouders een nationaliteit buiten de EU?
 • - Heb je een arbeidsbeperking erkend door de VDAB?

Dan bezorgt jouw loopbaanbegeleider je de nodige attesten voor terugbetaling. Vraag hiernaar bij je kennismakingsgesprek.