Als alleenstaande moeder van twee kinderen, waarvan 1 kind een zorgenkind, is het een zoektocht geweest om DE job te vinden.
Tot nu had ik een job die aansloot bij de schooltijden maar had heel weinig voldoening, veel te weinig uren,… Zelf geraakte er ik er niet goed aan uit en besliste toen maar eens loopbaanbegeleiding te volgen. Dit bracht heel wat inzichten met zich mee. Er kwam duidelijk naar voor in welke domeinen ik geïnteresseerd was en wat de mogelijkheden waren. Uiteraard valt er privé met veel rekening te houden dus een opleiding zag ik niet zitten, meer werken wel maar ook liefst niet te laat, geen weekends,… daar de dochter nu op internaat zit en ik dus graag thuis zou zijn als zij er is in het weekend. Veel eisen dus.
Toevallig kwam ik die periode ook een ex-collega tegen en we hadden het over mijn job, die ik 8j geleden wegens privé omstandigheden moest stopzetten. Ik kreeg te horen dat zij en mijn toenmalige baas het nog over me hadden gehad en dat ze, blijkbaar (heb ook wat gebrek aan zelfvertrouwen), heel tevreden over me waren. Toen bleek ook dat er interims tewerkgesteld waren en mijn ex-collega stelde voor dat ik gewoon even kon bellen naar mijn toenmalige baas met de vraag of ze een job voor me had. Ik heb daar dan eens zitten over nadenken en het was eigenlijk wel een job die ik graag deed: deeltijds, niet al te late uren, geen weekends, veel contact met mensen, veel zelf mogen doen, vooral in het klinische gedeelte, ruimte voor eigen inbreng, eigen ideeën, kansen om te groeien.
Een paar dagen nadien heb ik mijn stoute schoenen aangedaan en heb ze opgebeld en na een 3-tal weken kreeg ik telefoon en ik ben aangenomen.
Ik ga dus, wat 8 jaar geleden startte als een IBO opleiding en na twee jaren noodgedwongen moest worden stop gezet, opnieuw als tandartsassistente aan het werk bij een orthodont. Ik werk zowel in het klinische deel als het administratieve met een leuke collega, ja daar klikt het ook, het administratieve deel krijg ik ter plekke aangeleerd. Met deze getuigenis wil ik vooral benadrukken dat het als ouder van een zorgenkind op een bepaald moment ook wel eens aan JOU kan zijn. Jij kan ook groeien. Uiteraard heb ik drastische beslissingen moeten nemen, zoals het op internaat plaatsen van mijn dochter, maar ik merk dat ze sinds ze daar verblijft, gelukkiger is, meer groeit,… Mijn zoon thuis komt meer tot rust. We wonen nu vlakbij een bushalte zodat hij zelfstandig van en naar school kan. Hij heeft nu de leeftijd dat hij al wat uren alleen thuis kan zijn. En nu is het dus aan de mama!
Ook krijg ik de mogelijkheid om van deeltijds te groeien naar een voltijdse werknemer dus dat geleidelijk aan opbouwen is ideaal in mijn situatie.
Deze loopbaanbegeleiding heeft me doen inzien dat je niet perse nieuwe opleidingen, cursussen,….moet volgen maar ook eens moet nadenken over wat je al gedaan hebt, waar voel je je goed,… en dat is een extra stimulans geweest om ervoor te gaan. Ook heb je niet altijd ervaring nodig, mijn collega is ook nooit afgestudeerd als tandartsassistente. Motivatie volstaat hier.
Ik ben ook bij het solliciteren veel assertiever geweest en toen bleek dat alles bespreekbaar is, is toch super, niet?
Dus GA ERVOOR en doe iets met het advies van de coaches, je komt tot inzichten die je niet dacht te kennen, weten,…
Veel succes!

Karina

Share This
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
bajdojjcjejeijecjcjie

Voldoe je aan één van onderstaande voorwaarden?
Dan krijg je de kost van jouw loopbaancheque(s) terugbetaald.

 • - Ben je 50plusser?
 • - Heb je geen diploma of getuigschrift van het 6de jaar secundair onderwijs?
 • - Heb jij je laatste schooljaar gevolgd binnen het BuSO onderwijs?
 • - Ben je arbeid(st)er in de Limburgse metaalsector met minstens een contract 6 maanden?
 • - Zijn jij of je ouders naar België gekomen om te werken?
 • - Heb je een nationaliteit van buiten de EER?
 • - Heeft minstens één van je ouders, of je beide grootouders een nationaliteit buiten de EU?
 • - Heb je een arbeidsbeperking erkend door de VDAB?

Dan bezorgt jouw loopbaanbegeleider je de nodige attesten voor terugbetaling. Vraag hiernaar bij je kennismakingsgesprek.